THERAPIE

Regressie en reïncarnatietherapie is vorm van psychotherapie waarin we met uiteenlopende emotionele, fysieke, mentale of spirituele problemen/ klachten kunnen werken. De therapie gaat ervan uit dat onverwerkte (soms traumatische) ervaringen de oorzaak kunnen zijn van onze problemen en klachten in het heden. Je huidige probleem is dus vaak een symptoom. Om het probleem los te laten gaan we die oorspronkelijke ervaring herbeleven. Zo kan er fysieke en emotionele ontlading plaatsvinden en komen we tot inzicht hoe het probleem in de eerste plaats ontstond.

Het doel van therapie is dat je beter in je vel komt te zitten zodat je een vrijer en gelukkiger leven kan leiden. Therapie kan tegelijkertijd confronterend zijn: we kijken naar oude pijn, moeilijke verledens, sterke emoties of belemmerende overtuigingen die ons ervan weerhouden van ons leven voluit te leven. Dat vergt moed maar uiteindelijk worden we verrassend rijkelijk beloond. We gaan terug naar het verleden om het af te sluiten, zodat we pijn kunnen achterlaten, onze vitaliteit en talenten kunnen herontdekken, en tot nieuw inzicht en bewustzijn kunnen komen. Door terug te gaan naar toen, staan we onszelf uiteindeijk toe om heel te worden in het hier en nu.

HOE WERKT HET? 

In therapie gaan we terug (in regressie) naar de situaties in het verleden die toen te pijnlijk of moeilijk waren om te verwerken en te integreren. Het kan gaan om een eenmalige schokkende gebeurtenis (zoals een ongeluk of aanval), maar ook om een langere, moeilijke periode uit je leven (zoals delen uit je jeugd).

 Het proces noemen we herbeleven. Tijdens een herbelevingssessie verkeer je in trance: een staat van concentratie die je ook ervaart als je opgaat in een goede film of een goed boek. Enerzijds ervaar je de indrukken uit het verleden, en anderzijds blijf je je altijd bewust van wat er in het hier en nu gebeurt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je controle verliest.

Trance helpt ons om toegang te krijgen tot gebeurtenissen waar we gebrekkige of zelfs geen actieve herinnering aan hebben. Op die manier kunnen we contact maken met onze ervaringen als klein kind, baby, of beleven wat er gebeurde tijdens onze conceptie, zwangerschap of geboorte.

 In andere gevallen ligt de oorzaak van het probleem in een zogenaamd vorig leven. Om therapeutisch te kunnen werken met deze ervaringen is het niet nodig dat je in reïncarnatie gelooft, maar wel dat je de indrukken die je tijdens de sessie krijgt serieus neemt. Het positieve effect van de sessie op jouw leven in het hier en nu is belangrijker dan de vraag of wat je beleefd hebt ‘werkelijk’ gebeurd is.

Daarnaast zijn we verbonden met onze ouders en voorouders. Belangrijke en onverwerkte gebeurtenissen uit hun levens hebben vaak (in)direct invloed op ons. Vaak worden (onbewust) bepaalde gevoelens, gedrag en overtuigingen overgedragen van de ene op de andere generatie.

VOOR WIE?

De therapie is geschikt voor mensen die meer inzicht willen in het ontstaan en verwerken van hun klachten, maar ook voor diegenen die willen werken aan hun eigen ontwikkeling en groei. Regressie & reïncarnatie-therapie kan veel betekenen voor uiteenlopende problemen en klachten van emotionele, mentale, lichamelijke of spirituele aard. Denk bijvoorbeeld aan: 


fobieën – rouwverwerking – stress en burn-out gerelateerde klachten – verlatings- of bindingsangst – relatieproblemen – depressie – gevoelens van schuld of schaamte – seksuele problemen – psychosomatische klachten – nawerking van lichamelijk en geestelijk misbruik – slaapproblemen – stemmen horen – agressieproblemen – verslaving – zingevingsvraagstukken etc.


 De therapie is niet geschikt voor mensen die momenteel zwanger zijn, door een psychotische episode gaan, of die tijdens een sessie niet nuchter kunnen zijn.

Regressietherapie is geen vervanging voor medische hulp als jij die in jouw situatie nodig hebt. Therapie kan wel aanvullend werken op medische behandeling en in het geval van chronische ziekten verlichtend werken.

Ik werk momenteel niet met kinderen


WERKWIJZE 

Als je in therapie komt, gaan we een proces aan. Tijdens de intake probeer ik zonder oordeel ruimte te creeren voor het probleem en het achterliggende verhaal. Om tot de kern te komen, stel ik vragen over de aard van je probleem of klachten, over je biografie, je voorouders, belangrijke levensgebeurtenissen en over wat je hoopt dat therapie voor je kan veranderen.  

De daaropvolgende keer doen we een herbelevingssessie. Hoeveel sessies je precies nodig hebt is afhankelijk van de complexiteit van je probleem en wat je wilt bereiken. De kans is groot dat we een combinatie aan verschillende herbelevingen doen. Afgestemd op je hulpvraag en probleem doen we bijvoorbeeld een innerlijk kind sessie, een geboortesessie en een vorig leven sessie. Alhoewel elk probleem en elk mens uniek zijn, ervaren mensen vaak veranderingen na 2 tot 5 sessies. 

Een gemiddelde sessie duurt tussen de 1,5 en 2 uur. Je hoeft je er niet speciaal op voor te bereiden. Ik kan je wel aanraden om na de sessie de tijd te nemen om dat wat je beleefd hebt te integreren.

TARIEVEN 

Ik werk met een flexibel tarief, zodat therapie voor iedereen toegankelijk is. 

Het standaardtarief voor een sessie is 145 Euro.

Heb jij het financieel goed of zelfs erg goed, dan kost een sessie 180 euro.

Heb jij een minimuminkomen of ben je student/ jongere én heb je geen steun van ouders, dan betaal je 120 euro. Als je niet het standaardtarief betaalt, geef dit dan graag voor de sessies aan. 

Je betaalt altijd per sessie, ook als het een keer wat langer duurt. Mocht je van ver komen, dan is het mogelijk om twee sessies op één dag te doen.